image/svg+xml To πάρκο του Λονδίνου To πάρκο του Λονδίνου
Τα πάρκα στην Αγγλία είναι ιδανικοί φυσικοί παιδότοποι και κρύβουν εκπλήξεις για τα μικρά παιδιά όλων των ηλικιών.

Ελεονώρα Μάρκου Ρούσσου

Ιδρύτρια των Ηλιαχτίδων

Πριν χρόνια επισκέφθηκα το Λονδίνο για διακοπές. Από τη πρώτη μέρα γίνεται συνείδηση στον ταξιδιώτη η το ιστορικό και πολιτισμικό υπόβαθρο αυτής της μητρόπολης και γενικότερα αυτού του λαού. Μουσεία, ιστορικές πλατείες, κι' άλλα μουσεία, πινακοθήκες, δημόσια η ιδιωτικά Βικτωριανά κτήρια και πάλι μουσεία. Και πως να μην αναφέρω τον Τάμεση με τα τουριστικά πλοιάρια και τα πάρκα που σφύζουν από ζωή.

Στο τέλος της εξαντλητικής  από τις επισκέψεις, εβδομάδας αποφάσισα να περάσω το πρωινό μου σ' ένα τυπικό περιφερειακό πάρκο. Ένα απ' αυτά που συχνάζουν οι Λονδρέζοι. Μητέρες έκαναν βόλτες με τα καροτσάκια, άλλες είχαν στρώσει πικ-νικ ενώ τα παιδιά τους έπαιζαν παραπέρα, κάποιοι έκαναν τζόκινγκ, οι παίκτες μιας τοπικής ομάδας με τον προπονητή τους έκαναν ασκήσεις, κάποια άλλα παιδιά έπαιζαν ποδόσφαιρο και φυσικά κάποια ζευγάρια, μικρά και μεγάλα, απολάμβαναν την ηλιόλουστη μέρα και τα σκιουράκια ανεβοκατέβαιναν στα δέντρα.

Περπάτησα γοητευμένη από την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα ώσπου έφτασα σ' ένα μεγάλο κλουβί με πουλιά και ζωάκια. Και ενώ παρατηρούσα τα διάφορα χρωματιστά πουλιά, ακούω μια βαθειά ένρινη φωνή:

"Did you have  a bath?" σε άπταιστη αγγλική προφορά.

Σαστισμένη ψάχνω να δω που είναι κρυμμένος αυτός που με ρώτησε.

"Naughty girl!" συνεχίζει η φωνή.

Τελικά εντόπισα τον φαρσαδόρο. Ήταν ένα πουλί, περίπου σαν τα δικά μας κοτσύφια, καθισμένο σ' ένα κλαδί και με κοίταζε. Το καμάρωνα για αρκετή ώρα και προσπάθησα να πιάσω κουβέντα μαζί του. Τελικά με ρώτησε:

"Do you want a cup of tea?"

Έφυγα από το πάρκο γεμάτη αναμνήσεις και γνώσεις που θα χρησιμοποιούσα στο μέλλον στο Βρεφικό Σταθμό.

 

 

 

ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ

Σύρος, 83198 Άνω Μάννα

22810 75610

695 5538584

eleonora@iliaxtides.gr