image/svg+xml Το μωβ αχλάδι τραγουδάει στο φεγγάρι Το μωβ αχλάδι τραγουδάει στο φεγγάρι
Το λαχανί αχλάδι έπεσε από την αχλαδιά όταν φύσηξε ο αέρας δυνατά κυλίστηκε κάτω από τη βατομουριά και έγινε μωβ! Ήθελε όμως να ξαναγίνει λαχανί όπως και πριν…

Ελεονώρα Μάρκου Ρούσσου

Ιδρύτρια των Ηλιαχτίδων

Ιστορία 1

Ο Μάρκος 3 ετών ξύπνησε… όταν είδε ένα κροκόδειλο κάτω από το κρεβάτι του…’’μαμά …μαμά…’’ φώναξε. Ένας κροκόδειλος κάτω από το κρεβάτι… ‘’έλα να δεις!’’ Η μαμά τρέχει έντρομη! Να σου και ο μπαμπάς από πίσω … όλοι ψάχνουν το πράσινο κροκόδειλο… μα κανείς δεν τον βλέπει.. έκτος από το Μάρκο!

Ιστορία 2

Η γιαγιά Ειρήνη έχει φτιάξει πατάτες στο φούρνο, αγαπημένες της εγγονής της… η Αφροδίτη 2,5 ετών μπαίνει στο αυτοκίνητο της θείας της και το ταξίδι ξεκινάει. Περνάνε μέσα από τούνελ, λίμνες, και γέφυρες, πράσινους κάμπους και λιβάδια. Η Αφροδίτη κοιτάζει από έξω από το τζάμι με προσοχή….ξαφνικά το αυτοκίνητο φρενάρει για να περάσει το δρόμο μία αλεπού! Η Aφροδίτη έχει τρελαθεί από τη χαρά της…πρώτη φορά βλέπει αλεπού αληθινή!!!!

Aμέσως ρωτάει τη θεία της: O κόρακας που είναι; Η αλεπού κρατούσε το τυρί θεία;

H θεία συνέχισε να οδηγεί,

’’σε λιγάκι φτάνουμε στη γιαγιά Αφροδίτη μου’’ της απάντησε.

Η φαντασία των παιδιών των παιδιών κατά την προσχολική ηλικία ‘’οργιάζει» θα μπορούσαμε να πούμε.

Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία έχουν ανάγκη να μπουν σε ρόλους, να μιμηθούν ταυτιζόμενα τους ήρωες των παραμυθιών που διαβάζουν, να μεταμορφωθούν σε πριγκίπισσες και σε κακούς λύκους. Την επόμενη φορά που θα σας δοθεί η ευκαιρία μπείτε και εσείς μέσα στο δικό του παιχνίδι...μπορείτε να γίνετε η συνέχεια της ιστορίας που εκείνη τη στιγμή πλάθει στο μυαλό του το παιδί σας. Εκείνο είναι που θα σας καθοδηγήσει. Δείτε το σαν ωραία αφορμή για να παίξτε με τις λέξεις και να εμπλουτίσετε το λεξιλόγιο του και να ταξιδέψετε μαζί του.

Το μωβ αχλάδι έπεσε από την αχλαδιά όταν φύσηξε ο αέρας δυνατά, κυλίστηκε κάτω από τη βατομουριά και έγινε μωβ! Ήθελε όμως να ξαναγίνει λαχανί όπως και πριν έτσι αποφάσισε το βράδυ να τραγουδήσει στο φεγγάρι και να του ζητήσει αυτή τη χάρη… συνεχίζεται….

Στο κόσμο της φαντασίας όλα ζωντανεύουν….!

Σχετικά βιβλία

ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ

Σύρος, 83198 Άνω Μάννα

22810 75610

695 5538584

eleonora@iliaxtides.gr