image/svg+xml Oι τρομεροί λουκουμάδες του παππού! Oι τρομεροί λουκουμάδες του παππού!
Τα περισσότερα παιδιά λατρεύουν τη γιαγιά και το παππού γιατί λατρεύουν τις σοκολάτες και τα γλειφιτζούρια που τους δίνουν.

Ελεονώρα Μάρκου Ρούσσου

Ιδρύτρια των Ηλιαχτίδων

Τα περισσότερα παιδιά λατρεύουν τη γιαγιά και το παππού λατρεύουν τις σοκολάτες και τα γλειφιτζούρια που τους δίνουν.

Οι γονείς παραπονιούνται ότι η γιαγιάδες δεν βάζουν όρια στα εγγόνια και ότι βγαίνουν έξω από το πρόγραμμα τους τα παιδιά, ότι τους τα χαλάνε.

Αυτός είναι ο ρόλος τους και τα παιδιά έχουν τόσο πολύ ανάγκη και λαχτάρα να φάνε τη σοκολάτα ψάχνοντας το ντουλάπι της γιαγιάς ή ψαχουλεύοντας στο συρτάρι.

Γονείς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτό το σαββατοκύριακο και τη βοήθεια της γιαγιάς και του παππού για να περάσετε και να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας. Τα παιδιά λατρεύουν τις ασχολίες μαζί με τη γιαγιά. Το σπίτι της γιαγιάς γίνεται μια ανακάλυψη , τα παιδιά ρωτούν τη γιαγιά, η γιαγιά εξιστορεί ιστορίες μαθαίνει παραμύθια και τραγούδια που δεν τα ξέρουμε εμείς και κάπως έτσι περνάνε οι παραδόσεις από γενιά σε γενιά. Ο Ευριπίδης έφαγε τους λουκουμάδες που έφτιαξε μαζί με το παππού του και ήταν τόσο νόστιμοι που τους νοσταλγούσε και την επόμενη ημέρα!

Τα παιδιά επίσης λατρεύουν να φτιάχνουν κουλουράκια μαζί με τη γιαγιά, να πιάνουν τα ραφτικά και τις κλώστες που έχουν τόσα πολλά χρώματα. Ακόμη ειδικά αν η γιαγιά και ο παππούς έχουν ζωάκια, τι πιο τέλειο! Ακόμη και στη περίπτωση που οι παππούδες είναι αρκετά μεγάλοι σε ηλικία και δεν μπορούν να δραστηριοποιηθούν μαζί με το παιδί ,φροντίστε να έρχονται τα παιδιά σε επαφή με τη γιαγιά και το παππού για να αναπτύξουν δεσμούς,χαρίζοντας με αυτό τον τρόπο απίστευτη χαρά στους ηλικιωμένους καθώς βλέπουν τη ‘’συνέχεια τους’’ μπροστά τους και εισπράττουν μεγάλη αγάπη. Μπορεί να είναι μικρά αλλά ένα μικρό παιδί αναγνωρίζει τα χαρακτηριστικά και την όψη ενός μεγάλου σε ηλικία ανθρώπου.

Κυρία είναι γριά, φώναξε στο κουκλοθέατρο ο Γιάννης.

ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ

Σύρος, 83198 Άνω Μάννα

22810 75610

695 5538584

eleonora@iliaxtides.gr