image/svg+xml Κάηκα στο φούρνο Κάηκα στο φούρνο
Για εμάς, τους μεγάλους είναι δεδομένα και αυτονόητα κάποια θέματα όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα παιδιά. Οι περισσότεροι κίνδυνοι για παιδικά ατυχήματα ελλοχεύουν στο σπίτι.

Ελεονώρα Μάρκου Ρούσσου

Ιδρύτρια των Ηλιαχτίδων

-Κυρία κάηκα στο φούρνο, είπε η Πηνελόπη ( 2 ετών )το πρωί της Δευτέρας  στη δασκάλα της δείχνοντάς της τα κατακόκκινα μικροσκοπικά δαχτυλάκια του χεριού της.

-Πως το έπαθες Πηνελόπη μου; ρώτησε η δασκάλα της.

- Στο φούρνο, απάντησε εκείνη.

Το έγκαυμα ήταν αρκετά μεγάλο, γεγονός που τη δυσκόλευε στο παιχνίδι με τα υπόλοιπα παιδιά, στη χειροτεχνία, δεν μπορούσε να κρατήσει το κουτάλι στο φαγητό της, περιφερόταν και ανέφερε συνεχώς με παράπονο και γκρίνια πως πονάει, δείχνοντας τα κατακόκκινα δαχτυλάκια της.

Έπειτα σκεφτόμουν τη μητέρα της Πηνελόπης που με πόση άραγε  χαρά  είχε απλώσει πάνω στο πάγκο της κουζίνας όλα τα υλικά για να μεταμορφωθεί η Πηνελόπη σε έναν τρομερό ζαχαροπλάστη, που θα ρίχνει εκείνη τη ζάχαρη και το αλεύρι ,θα στύβει τα πορτοκάλια για βγει ο χυμός, για  να πλάσει τα δικά της κουλουράκια και έπειτα να νιώθει τόσο περήφανη για της δημιουργίες της. Όταν τα κουλουράκια  ήταν έτοιμα για να μπουν στο φούρνο και να ψηθούν, η παρορμητική Πηνελόπη ξέφυγε από την προσοχή της μαμάς της και ακούμπησε όλα τα δάχτυλα της στη πόρτα του φούρνου με αποτέλεσμα να καεί.

Να πως μια όμορφη και πραγματικά γλυκιά στιγμή εφόσον πρόκειται για γλυκό μπορεί να εξελιχθεί δίχως να το περιμένουμε σε μια δυσάρεστη ανάμνηση για το παιδί.

Γι αυτό το λόγο πριν ξεκινήσετε να δημιουργήσετε παρέα με το παιδί σας φροντίστε να το έχετε ενημερώσει για τα στάδια και τους κανόνες που θα ακολουθήσει, δείχνοντας και εξηγώντας του με προσοχή τη κάθε λεπτομέρεια .Για εμάς τους μεγάλους είναι δεδομένα και αυτονόητα κάποια θέματα όμως δεν συμβαίνει  το ίδιο και με τα παιδιά. Οι περισσότεροι κίνδυνοι  για παιδικά ατυχήματα ελλοχεύουν στο σπίτι.

Η δασκάλα ενημερώθηκε για το εργαστήρι των κουλουριών από τη μητέρα της Πηνελόπης καθώς η Πηνελόπη δεν ανέφερε ποτέ τα κουλουράκια που έφτιαξε με τη μαμά της , η γλυκιά ανάμνηση ‘’επισκιάστηκε’’ από το δυσάρεστο συναίσθημα του πόνου που προκάλεσε το έγκαυμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ερωταπαντήσεις

  • O μικρός μου γιος δεν θέλει να κάθεται στο ειδικό κάθισμα του αυτοκινήτου. Τί να κάνω;

    Βάλτε να παίζει ένα όμορφο παιδικό CD με τα αγαπημένα του τραγουδάκια και δώστε του ένα παραμύθι μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας.

    Με αυτό τον τρόπο θα απασχολείται, ενώ εσείς οδηγείτε.

ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ

Σύρος, 83198 Άνω Μάννα

22810 75610

695 5538584

eleonora@iliaxtides.gr